dilluns, 8 de febrer del 2010

Recordem Torredembarra Confidencial

Primer post: 28/02/07
Últim post: 30/03/08
Nombre de posts:154
Format: Anònim
Tema: Política Torrenca
Motor: Blogger
URL http://torrencs.blogspot.com

El bloc Torredembarra Confidencial va ser el primer bloc que va sacsejar la vida política torrenca. El guió era un confident que es prenia la llibertat de publicar notícies polítiques locals o pensaments intims sobre figures torrenques.

Sens dubte un format de bloc que ho tenia tot per triomfar. Misteri, espionatge, informació de primera mà, i sobretot anonimat.

Els articles sobre opinions o estats d'ànims de polítics eren força rellevants. La societat torrenca no sabien si eren veritat però s'ho creia ja que eren molt ben argumentats i s'estava la guanyant la confiança de tothom.

Els comentaris dels posts revelaven més informació i reflexaven la varietat de pensaments dels lectors. El bloc s'havia convertit en un foro i tothom deia la seva, principalment gent anònima. Aquest fet va donar encara més contingut al bloc on els visitants anaven a veure els posts i sobretot els comentaris. Allí hi havia el debat i llibertat. L'art d'escriure 10 línies en un post i rebre 1000 línies en comentaris en pocs blocs s'ha vist en cap blocosfera. Els altres blocs torrencs també en parlaven. Era tot un referent a la comarca. La mitjana de comentaris en els posts era de 30 i podien arribar a 70.

Aquest bloc era present en la vida quotidiana. Podíem sentir pel carrer nou "La que s'està liant al Torredembarra Confidencial", I responien "Vaig cap a casa que no m'ho puc perdre. ". Tothom participava en el debat digital. Si es volia està assabentat de les notícies del poble aquest bloc era d' obligada lectura. El blocaire comenta que rebia informació directament per a que la publiqués al bloc el qual mostra la seva importància.

Els diaris El Mònic o El Diari de la Torre van perdre interès perquè el tipus de notícia d'aquest bloc no era demostrable i no apte per publicar en diaris per qüestions legals. Tots dos són diaris controlats per partits polítics i no tenen massa credibilitat en el poble per segon quin tipus d'articles. Torredembarra Confidencial esta oferint allò que els diaris no podien donar. Rapidesa d'informació, opinió o notícies emocionals que no deixaven indiferent a ningú i debat al moment.

Torredembarra Confidencial va fer veure a la societat torrenca el poder dels blocs. No calia ser un tècnic informàtic per poder escriure a Internet. Només calia tenir informació i era just el que disposava aquest blocaire.

El nombre de visitants va anar creixent pel boca a boca de la gent i els enllaços dels altres blocs. Ell en comenta que va arribar a dies amb 1000 visites diàries. Per aquells temps la blocosfera ja començava a sentir-se als plens, símptoma que alguna cosa estava canviant.

La vitalitat de la blocosfera torrenca deu molt en aquest bloc que va impulsar a molts torrencs a escriure i opinar amb tota llibertat en el món digital, és a dir, en blocs.

Gràcies Torredembarra Confidencial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

  Principal     Contacte     Blocs Revival            Blocs de Gent del Baix Gaià

Blocs revival ( a partir de 6 mesos d'inactivitat )

  Principal     Contacte     Blocs Revival            Blocs de Gent del Baix Gaià